Warnecke improvements - TPM specialist

Advisering, begeleiding en training op het gebied van management en bedrijfsvoeringOver Warnecke Improvements

Warnecke Improvements is opgericht op 24-3-2016 door Martijn Warnecke, een zeer gedreven persoon met een optimistische kijk en weet mensen te stimuleren.

Warnecke Improvements is gespecialiseerd in advies, begeleiding & training op het gebied van management en bedrijfsvoering. De kracht zit in het in kaart brengen van organisatieverliezen en deze elimineren (m.b.v. TPM en LEAN). Daarnaast is Warnecke Improvements ook actief in (personal) training van managers met betrekking tot soft-skills (gespreksvoering, imago-verbetering, van leider naar people-manager).


Waarom is Warnecke Improvements gestart?

In de hedendaagse industrie is continu blijven verbeteren niet meer weg te denken. Kosten moeten alsmaar omlaag, FTE's zijn duur en de klant wil steeds meer duurzame producten. De laatste tijd zie je dat naast de voedingsmiddelen- en maak-industrie ook zorginstellingen, gemeentes en bouwbedrijven deze druk beginnen te voelen. Vanuit de productie bedrijven zijn er echter al drie algemene theorieën ontwikkeld i.s.m. consultancy partijen om het continu verbeteren in gang te zetten en in stand te houden. Deze theorieën zijn LEAN, TPM en Six Sigma.

LEAN is met name gericht op de waarde van de klant en om de 7 grote verspillingen te elimineren. De laatste tijd heeft LEAN zich ook ontwikkeld in de transport wereld (ooit 'LEAN & green' - stickers gezien op vrachtwagens?). Vervolgens is TPM (mijn specialisatie) meer gericht op het gehele bedrijf / supply chain en verbeteren op 8 vlakken: productiviteit, kwaliteit, kosten, leverbetrouwbaarheid, veiligheid, milieu, moraal en innovatie. TPM bevat ook systemen voor al deze 8 verbeter vlakken. En tot slot is Six Sigma meer gericht op data-crunching, diepgaande analyses en komt vanuit de kwaliteitshoek.

In sommige gevallen worden LEAN en Six Sigma gecombineerd waarbij ook verschillende opleidingsniveau's bekend zijn (greenbelt, blackbelt en master blackbelt) of van bovengenoemde 3 theorieën wordt een eigen variant gemaakt die passend is voor het desbetreffende bedrijf, die vervolgens een eigen naam krijgt.

Vanuit mijn ervaringen met continu verbeteren wil ik graag ook andere bedrijven (of managers) op weg helpen om zich staande te houden in de huidige economie. 

 

 

 
Opbellen
E-mail